Det är väldigt lätt att vi stirrar oss blinda på alla inredningsdetaljer som är möjliga att flytta runt, från bänkar och stolar till tavlor och ljushållare. Många gånger är det just inredningsdetaljerna som vi ger fokuset till när vi bestämmer oss för att göra om hemma. Det beror oftast på att de mindre detaljerna är de billigaste alternativen att göra om.

Dock börjar hemmets inredning innan vi börjar flytta in alla möbler. Vad som egentligen sätter känslorna för hemmet är listerna, dörrkarmarna och självklart dörrarna. Valet du gör när det kommer till dina innerdörrar kommer påverka en hel del hur helheten av ditt hem känns.

Att tänka på

Det finns en hel del som är bra att veta när det kommer till inredning. Det viktigaste är att det faktiskt inte finns några rätt eller fel. Det viktigaste är att inredningen passar dig och din personlighet samt att du trivs bra.

För att ditt val av innerdörrar ska bli lättare finns det några saker du bör tänka på. Börja med att ta hänsyn till dörrens placering, vilka rum som dörren kommer leda till samt hur stort fokus du vill att innerdörren ska ta upp.

Det rekommenderas till exempel att du väljer likadana dörrar till alla rum som du har i en och samma hall. Det skapar nämligen en väldigt fin helhetskänsla när du ser alla tillgängliga dörrar samtidigt. Skulle du ha ett rum som sticker ut i mängden lite, kanske ett kontor, kan du dock välja en annan dörr där, som en glasdörr.

Bestäm stil på innerdörren

Efter att du har valt vilken sorts innerdörr du vill använda dig av måste du även välja hur dörren ska se ut. Vilken färg, om den ska ha ett mönster samt vilket handtag du vill ha. För att välja rätt bör du endast tänka på om du vill att dina dörrar ska sticka ut lite eller ha en färg som matchar väggarna. Sedan kan du välja handtag du tycker om, vilket handlar främst om din egen stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *