Det förekommer ibland en uppfattning om att praktiska och funktionella lösningar är fula och tråkiga. Ingenting kunde vara mer fel. Inom inredning går det idag att skapa elegant och stilren design samtidigt som alla funktionella krav är uppfyllda,

När det handlar om att inreda ett kontor är det särskilt viktigt att det dagliga arbetet kan flyta på utan hinder. Inredningens viktigaste uppgift är därför att se till att alla behov som företaget har är uppfyllda. Exempelvis behöver det finnas tillräckligt med ljus i lokalerna. Hos light by sweden hittar du alla tänkbara ljussättningar till kontoret. Alla med en snygg design som ger ett lyft till helhetsintrycket.

Välj rätt färg och form

För att en inredning ska kännas stilren är det viktigt att planera helheten först. Undvik att köpa in möbler och andra inredningsdetaljer allt eftersom. Risken om du gör detta är att inredningen känns oharmonisk och plottrig.

Fundera på vilken stil kontoret ska ha. Ska det vara en minimalistisk känsla eller ombonad stil med starka färger. Skandinavisk design, industridesign eller klassisk elegans med exklusiva träslag? Vilken typ av design som är rätt beror på vilken verksamhet kontoret har. Ett start up-bolag vill förmodligen förmedla en helt annan känsla än ett advokatkontor. Är du osäker på vilken inredningsstil som passar bäst kan det vara en bra idé att anlita en erfaren inredningsarkitekt.

Inred hemmakontoret

Att ha ett fungerande hemmakontor är viktigt eftersom det underlättar distansarbetet. Även om du inte arbetar hemifrån alla dagar i veckan är det ändå bra att satsa på att inreda en funktionell och trivsam arbetsplats. Det allra viktigaste är förstås att ha en ergonomisk arbetsställning för att undvika besvär med värk i rygg och nacke.

Det är också smart att inreda hemmakontoret så att det ser inbjudande ut. Det gör det lättare att komma igång med arbetsuppgifterna på morgonen istället för att bli sittande i soffan med morgonkaffet. Om du inte har möjlighet att ha hemmakontoret i ett separat rum är det smart att göra någon slags avgränsning. Med en skärmvägg i vardagsrummet eller sovrummet markerar du att ytan är tänkt för arbete.

Hållbar inredning

Oavsett om det handlar om inredning av ett större kontor eller ett hemmakontor är det bra att fundera på hållbarheten. En av dagens trender handlar om att återbruka möbler och annan inredning för att spara på planetens resurser. Att tänka på miljön kan också vara ett bra sätt att spara pengar på. Ibland går det att få tag på en komplett uppsättning av begagnade kontorsmöbler som är i mycket bra skick.

Om dagens kontorsmöbler är alltför slitna för att återanvändas gäller det att se till att de kommer till en återvinningscentral. På så sätt kan materialet återvinnas så att det kan användas för att skapa nya produkter.

Sammanfattningsvis handlar inredning av kontor, precis som vid all annan inredning, om att planera smart. Låt det hellre ta extra tid så att slutresultatet blir bra istället för att ta alltför snabba beslut som måste göras om. Det sparar i slutändan både miljö, pengar och tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *