Väggarna i din bostad är den största ytan bortsett från golvet och taket. Att använda dig av väggarna är perfekt om du vill skapa ett personligt hem. Förutom att ha tapeter och väggfärg för att få en viss stämning är olika dekorationer perfekt att laborera med. Att använda dig av olika posters är ett bra val oavsett vilken stil du har. Att inreda med posters i olika storlekar och former är en inredningsfavorit som kan förvandla ditt hem till det bättre. Väggarna är helt enkelt det bästa du kan använda dig av för att krydda till ditt hem och ge varje rum det där lilla extra. Även olika konstföremål är perfekta inredningsdetaljer.

Välj motiv efter tema

För att veta vilka posters och konstföremål du ska sätta upp måste du komma fram till vilken typ av känsla du vill att rummet ska ha. Olika rum i bostaden kan ha olika stämningar. Köket kan exempelvis vara energiskt och inspirerande medan sovrummet ska signalera harmoni och lugn. Känslan du vill ha i rummet ska hänga ihop med din stil. Välj posters och tavlor med motiv som går i linje med känslan och din stil. För att göra det lite enklare kan du också välja att inreda väggarna efter ett speciellt tema. Då har du något mer att förhålla dig till när du väljer motiv. Exempelvis om temat är natur väljer du motiv med djur, skog, hav eller ängar.

Tänk på tavlornas placering på väggen

När du inreder med konst och posters ska du inte glömma att ramen är väldigt viktig. Ramen kan göra underverk för motivet och helheten. Färgen på ramen kommer på något sätt att påverka motivet. Att ha en passepartout kan också ha stor betydelse. Hur du hänger upp tavlorna är också viktigt. Några tips är att hänga större tavlor på vänster sida eftersom människor ofta läser från vänster till höger. Om du hänger flera tavlor i olika storlekar tillsammans är det bra att placera de större tavlornas tyngdpunkt längst ner. En tavlas mitt ska helst hängas ungefär två tredjedelar upp från golvet. Tänk på att golvet är till väldigt bra hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *