När något sett likadant ut under en längre tid är det lätt hänt att man tröttnar på det. Man behöver förändring för att saker och ting ska kännas mer levande och påtagligt och på något vis få ut mer energi av det. Ibland räcker det med små förändringar här och där för att ditt hem ska kännas nytt och fräscht. Att göra stora förändringar och helt ändra om allt är både tidskrävande och dyrt, så för att spara både tid och pengar bör du satsa på att ändra mindre saker här och där.

Designa om med textilier

För att ändå fräscha upp utan att göra stora förändringar kan du använda dig av textilier. Det kan vara allt från kuddar och filtar till att klä om större möbler eller byta ut matta och gardiner. För att det verkligen ska bli skillnad är det smart att byta ut flera olika textilier samtidigt, till exempel hela området kring en soffa. Du kan då liva upp din IKEA-soffa med ett nytt sofföverdrag från Bemz och sedan köpa matchande kuddar eller kuddfodral, filtar och kanske byta ut mattan om du har en sådan i närheten. Välj då en färg som tydligt skiljer sig från den tidigare för att skapa en kraftfullare effekt. Men kom ihåg att ändå få det att matcha resten av rummet så att du inte väljer en ny färg som helt skär sig med andra stora saker du har i rummet.

Piffa upp med växter och väggprydnader

Ett kalt och för minimalistiskt hem kan lätt kännas ovälkomnande, sterilt och ogästvänligt. För att ändå se till att ditt hem känns inbjudande och ombonat, utan att ta upp mycket plats, är det smart att använda växter och väggprydnader. Ett par konstverk på väggarna gör genast att rummet känns piggare och fräschare. Och det bästa med väggprydnader i form av tavlor är att du lätt kan använda ramen för andra motiv om du tröttnar på de du har. Det är ett billigare sätt att ändra om känslan i rummet utan att du behöver anstränga dig så mycket. Även växter har en förmåga att få ett rum att kännas mer levande och fräscht. Det behöver inte vara något stort träd eller så utan det räcker med några krukor här och var. Välj växter efter hur mycket tid och energi du vill lägga på att hålla dina växter vid liv eftersom döda växter inte direkt får ett rum att kännas levande och ombonat.

Ha en stilren bas

En stilren och klassisk design är alltid bäst att ha i hemmet. Då blir det enklast att göra om med hjälp av små saker utan att du behöver göra om allt. Om du i grunden har mest vitt eller andra ljusa färger som passar med allt blir det så mycket lättare att välja textilier eller väggprydnader som du tycker är fina. Du kan till och med ändra om inför varje årstid för att då ha ett flöde av konstant förändring och sedan sparar du bara det du köpt och återanvänder nästa gång det är dags för just den årstiden igen. Då blir det billigare och du slipper lägga ner massa tid på att varje årstid hitta något som du tycker om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *