Om du vill lyckas med din inredning är det viktigt att det finns en röd tråd genom inredningen. För att få det krävs det att varje inredningsdetalj och möbel är genomtänkt. Om du inreder med konst och olika designklassiker är det viktigt att de knyts samman med den andra inredningen. Att exempelvis plocka färger från konsten och använda den på textilier är perfekt för att knyta samman inredningen. Underskattade textilier är gardiner som verkligen kan bidra till en härlig helhetskänsla och en ombonad atmosfär. Det finns olika typer av gardiner, se bara till att de följer din övriga stil i inredningen. Om du inreder ljust och luftigt kan skira gardiner som släpper in mycket ljus vara ett bra val. Något annat du kan göra med gardiner är att förlänga rummet. Du kan skapa en känsla av att takhöjden är högre än vad den är genom att hänga gardinerna på ett visst sätt. Hur du hänger upp gardinerna kan göra stor skillnad för rummet. Det finns olika sätt att hänga upp gardiner som exempelvis i gardinskenor eller i en klassisk gardinstång.

Konst på väggarna

Konst är något som kan binda ihop hela rummet. Att inreda med konst är en konst i sig. Det kan vara klurigt att inte bara hitta en bra tavla utan även att hänga upp den. När du ska sätta ihop flera konstverk tillsammans kan du låta ramarna förena bilderna. Om du ska hänga upp ett konstföremål kan du hänga den ovanför en stor möbel. Placering av konst ska inte underskattas. En större tavla ovanför soffan eller en tavelvägg kan bli supersnyggt. Tänk på att inredningsdetaljerna som du väljer ska synas ordentligt. Flytta runt föremålen tills det känns bra, undvik att bara ställa dem rakt upp och ner. Välj också personliga detaljer som är representativa för dig.

Färgsättning

För att få till inredningen på ett bra sätt är nyckeln planering. Tänk igenom färgsättningen noga och använd dig av regeln att ett rum bör bestå till 60 procent av en grundfärg, 30 procent av en sekundär färg och de resterande 10 procenten av 1-3 accentfärger. Låt färgsättningen bli ett personligt och lekfullt inslag i inredningen. På detta sätt får du en bra röd tråd genom inredningen och det blir inte för spretigt med flera olika färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *