Att inreda med hjälp av tapet på väggarna är en väldigt bra idé. Det kan dessutom göras på flera olika sätt. Du kan välja mellan att tapetsera alla väggar i ett rum, enstaka väggar eller bara en vägg. Oavsett vad du väljer så blir det effektfullt och rummet känns fräscht och levande. Det knepiga kan vara att veta vilken tapet du ska välja och hur du ska tänka beroende på vilket rum, hur många väggar och så vidare.

Tapetsera hela rummet

Om du vill tapetsera ett helt rum måste du anpassa tapeten efter ljusinsläpp och storlek på rummet. Om det är ett litet rum krävs mycket ljusa tapeter för att göra att rummet känns större och luftigare, såvida du inte vill ha ett väldigt mörkt rum. Men för att ett litet rum ska kännas större behöver du ljus tapet och speglar för att skapa luft och rymd. För att då ändå göra tapeten lite roligare kan du välja något svagt mönster som inte tar över för mycket. Gå in på https://www.familjetapeter.se/ för att hitta en tapet som faller dig i smaken, de har något för alla. Tänk också på att välja en tapet som du hyfsat enkelt kan matcha möbler med. Det är bäst och enklast att välja en tapet med en naturlig ton så att den kan hålla längre och passar till det mesta. Då är det lättare att i framtiden göra om och byta ut möbler eller vad du nu kan tänkas vilja göra.

Tapetsera en fondvägg

För att ge ett rum en liten skjuts kan det vara väldigt snyggt att skapa en fondvägg som en stark kontrast mot övriga väggar i rummet. Helst i någon stark färg eller något större, häftigare mönster. För att välja rätt tapet måste du även här tänka på att du ska kunna matcha resten av inredningen med just den väggen så det gäller att tänka smart. Om du väljer en stark färg eller ett stort mönster är ett tips att inreda resten av rummet väldigt minimalistiskt och hålla dig till svart, vitt och grått. Annars kan rummet kännas som att det är lite för mycket. Du vill inte att rummet ska kännas som ett enda stort kaos utan försök att riktigt tänka igenom ditt val av tapet innan du slår till på något. Tänk långsiktigt och välj något som du verkligen tycker om och som kan fungera med flera olika konstellationer av möbler och annan inredning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *