När det kommer till inredning, design och konst finns det hur mycket som helst att lära sig. Det är nämligen ett väldigt brett ämne som inte går att beskriva med endast några ord, förutom om vi pratar om en viss konst- eller designtyp. Vissa personer älskar verkligen konst medan andra inte riktigt förstår den. Konst behöver inte innebära välkända tavlor som är flera hundra år gamla. Det kan innebära en rad med olika saker.

Du kan hitta flera saker i ditt hem som går att beskriva som en typ av konst eller design. Allt från snygga posters till tygservetter och mycket annat inom inredning går i många fall att koppla till ämnet.

Välj personliga detaljer vid inredning

Ett sätt för att visa vem du är, är genom att inreda med konstprylar som matchar dig och din personlighet. Hur du visar din personlighet i inredningen kan variera en hel del. Det kan vara genom att välja vissa färger, mönster eller hänga upp olika tavlor. Många av oss gillar att hänga upp foton på våra familjer samt vänner. Men det finns även personer som hellre väljer motiv utan någon speciell mening. Vilket alternativ som passar dig bäst är något endast du själv kan svara på.

Tips för tavlor

Om du bestämmer dig för att hänga upp tavlor finns det flera tips på hur du kan gå till väga. Förutom att välja rätt ramar, rätt motiv/foton måste du även fundera på vilken höjd de ska hänga i. Det finns en grundregel som säger att du bör hänga dem i ögonhöjd. Men eftersom olika personer är olika långa kan detta göra det lite svårt. Mät istället hur stora väggar du har och försök sedan hänga dem ungefär i mitten. I alla fall om du har normalhöga väggar. 150 centimeters höjd brukar vara en bra höjd att börja på.

En annan viktig sak att tänka på är att se till att tavlorna hänger i samma höjd. Det ser lite ofärdigt ut ifall tavlorna du hänger upp har olika höjder. Om det inte är just det du är ute efter.

En sista sak att tänka på är att motiven på tavlorna bör fungera med resten av inredningen. Om du vill inreda i en viss färgnyans är det viktigt att även dekorationen passar. Foton fungerar oavsett hur resten av inredningen ser ut. Men om du vill ha tavlor med andra motiv är det rekommenderat att de har färger eller motiv som fungerar med hur resten av ditt rum ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *