Att dekorera väggarna med tavlor är rätt enkelt. Vissa väljer att hänga upp en enda stor tavla som ofta tar upp större delen av väggen. Medan andra väljer flera mindre bilder, eller kanske tavlor som ingår i en och samma serie. Men varför inte göra något mer unikt än så? Ett tips på vad som många tycker är en intressant konstform är väggmålningar, eller en mural.

Vad mural/väggmålning syftar på är helt enkelt en permanent målning. Något som sitter fast på, eller ihop med väggen. Vissa väljer att måla tre av fyra väggar i en färg och sedan den fjärde en annan för att få lite variation i sitt rum. Kanske väggen som är bakom sängen i sovrummet får en ny färg eller den trista vita väggen i vardagsrummet.

Börja med grunden

Om du målar tre väggar i en färg kan du med väggen som är i en annorlunda färg skapa något helt nytt. Som ett stort, fint mönster. Men innan du börjar planera vilket motiv som ska vara på väggen bör du börja med grunden. Om du nyss flyttat in, eller bestämt dig för att renovera, bör du först välja vilken färg du vill måla ditt rum/hem i. Detta kan dessutom målare i Stockholm hjälpa dig med om du vill vara säker på att grundmålningen går rätt till.

Att göra en väggmålning

För att skapa en väggmålning behöver du givetvis en idé om vilket motiv som ska målas. Om du är duktig på att rita och måla kan du göra allting direkt för hand, utan någon bild att titta på. Men vill du att det ska vara lite lättare kan du antingen välja en bild som du sedan lyser upp mot väggen med en projektor. Då är det bara för dig att följa alla linjer. Rita först med blyerts ifall det skulle bli något fel. Sedan kan du fylla i motivet med dina valda färger.

Ett annat alternativ är att skriva ut ett motiv på ett overheadpapper och sedan använda dig av en overheadmaskin för att lysa upp bilden på väggen. Det fungerar ungefär på samma sätt som med en projektor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *