För den som är intresserad av design och konst ligger det nära till hands att också vilja ha ett vackert inrett hem. Med inspirerande konst på väggarna och genomtänkt inredning är det lätt att må bra hemma. Många väljer också att inreda med växter, men det är viktigt att tänka på vad din grönska behöver i form av belysning, bevattning och andra faktorer.

Med växtbelysning från Wexthuset kan du se till att dina växter håller sig friska och gröna året om. Här hittar du ett brett sortiment av varierad växtbelysning och du har även tillgång till en informativ faktabank som visar hur du bäst kan använda dig av lamporna hemma. Växtbelysningen kan även användas för hemmaodling, så varför inte så lite kryddväxter i köket och köpa belysning till?

Ta hand om dina växter

Många inreder med växter för att skapa en levande och trivsam atmosfär inomhus. Vi människor mår bra av att omges av grönska, den gröna färgen verkar lugnande för våra sinnen och krukväxter kan dessutom rena luften. Men i vårt svenska klimat med långa, mörka vintrar är det vanligt att växterna får alltför lite ljus under den kalla årstiden. Växtbelysningen bör vara tänd på dagarna och släckas på nätterna, då växter har samma dygnsrytm som vi människor. Låt belysningen vara tänd sexton timmar dagtid och stäng därefter av den i åtta timmar under natten. Med ett kopplingsur som automatiskt stänger av och sätter på din växtbelysning slipper du själv sköta detta.

Matcha din inredning och konst med växter

För den som är intresserad av konst och design är det lockande att matcha inredningen med dekorativa inslag som vackra målningar och prunkande växter. De senaste åren har inredningstrenden gått från klassiskt vitt och grått till mer färgglatt, vilket gjort att många vågat ta ut svängarna mer. Du kan exempelvis välja att matcha en färggrann soffa med kompletterande färger eller samma färg i flera olika nyanser. En mörkgrön soffa passar bra ihop med andra naturmaterial och gröna växter, vilket skapar en grön oas för dig att krypa upp i under mörka vinterkvällar. Komplettera med bra växtbelysning och du kan sätta växterna var du än önskar, vilket är perfekt för dig som är kreativ och intresserad av konst och design. Tavlor är enkla att byta ut och lägga till, och kan användas för lite mer färg som bryter av mot allt det gröna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *