Att inreda sitt hem kan vara väldigt roligt. Men det kan också vara svårt, speciellt om du har stora rum, eller en öppen planlösning. Som tur är finns det några designtips som kan hjälpa dig att skapa ett hem som du är nöjd med.

Välj rätt matta

För stora rum behöver du självklart stora mattor för att det ska se bra ut. Du kan dock även välja att placera ut flera små mattor. Det svåra är att välja den rätta, ska du ha en jutematta eller en trasmatta? Vissa mattor passar bättre i vissa rum vilket innebär att du bör tänka efter ordentligt vilken du ska köpa. Om du inreder vardagsrummet rekommenderas det att du väljer en större matta, gärna en som får plats med både soffbordet, soffan och eventuella fåtöljer. Men inreder du hallen räcker det ofta med en mindre matta, gärna en som är lättvättad eftersom du kommer förmodligen gå med skor på den då och då.

Stora möbler

Ett annat tips på hur du kan designa stora rum är att välja större möbler. Dessa kommer nämligen få rummet att se bättre ut. Små möbler i ett stort rum kan nämligen se lite knasigt ut. Stora möbler kommer däremot passa bättre. Eftersom de tar upp en rätt stor plats av rummet kommer du inte råka ut för att rummet ser ofärdigt ut. Mät hur stort ditt rum är och försök sedan hitta möbler som passar perfekt. Inreder du vardagsrummet kan du till exempel välja en stor hörnsoffa, eller två soffor ifall du inte hittar en hörnsoffa som känns rätt.

Väggarna

Sist men inte minst får du inte glömma bort väggarna. I stora rum kan du använda dig av i stort sett vilka färger du vill. Ljusa färger öppnar givetvis upp rummet, får det att kännas större. Detta är inte något du behöver ifall du redan har ett stort rum. Du kan istället fokusera på mörkare nyanser, eller stora tavlor och posters som tar upp en del av väggarna. En tavelvägg kan vara ett bra alternativ för större rum, eller varför inte en fondvägg? Oavsett vilket alternativ du väljer är det viktigt att du väljer konst som matchar din personlighet, smak och resen av rummets inredning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *