Att lämna väggarna kala i hemmet kommer inte få det att kännas inbjudande. Det du kan göra är då att hänga upp tavlor, eller posters ifall du inte har några tavlor du tycker om. Men för att detta ska se snyggt ut finns det ett par saker du bör tänka på. En sak är att de flesta gör misstaget med att hänga sina posters för högt upp på väggen. För att du ska kunna skapa en bra harmoni rekommenderas det att postern du hänger upp, hängs i ögonhöjd.

Oavsett om du väljer fotografiska posters att hänga upp, eller sådana med citat, är en grundregel att hänga postern så mitten av den är runt 150 centimeter från golvet. Men självklart kan du anpassa höjden beroende på hur långa personerna som bor i huset/lägenheten är.

Att välja rätt storlek på posters

Posterns storlek kommer göra mycket. Skulle du hänga upp en liten poster på en större vägg kommer det se knasigt ut. Detsamma sker ifall du hänger upp en stor poster på en mindre vägg. På grund av detta är det bättre att du väljer den större postern för en större vägg och mindre posters på stora väggar. Vill du däremot skapa en typ av tavelvägg, men med posters, är det viktigt att du planerar noga. Lägg ut alla posters på golvet för att se ifall det ser bra ut innan du hänger upp dem. Du kan även bestämma ifall du vill sätta in dem i ramar så de ser ut som tavlor.

Framhäv dina posters

Självklart är det inte ett måste att du hänger upp posters på väggen. I vissa fall kan det vara trevligt att endast luta en poster mot väggen, eller placera ett par mindre i ett fönster. Ett tips på vad du kan göra är att skapa ett så kallat stilleben. Det gör du genom att placera en krukväxt med en mindre poster/tavla samt andra detaljer. Ett annat alternativ på vad du kan göra är att använda dig av ett tavelstaffli. Men det allra bästa tipset du bör komma ihåg är att det finns varken några rätt eller fel när du inreder med posters.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *