När det kommer till inredning är det viktigt att sträva efter harmoni. Allt som du har i rummet ska helst gifta sig fint med varandra för att det ska bli ett lyckat resultat. När du ska inreda med konst är det bra att tänka på att färgerna på textilierna och kulören på väggarna ska hålla samma ton som konsten eller vice versa. Bestäm dig innan du börjar inreda vilken färg som du föredrar och vilken stil rummet ska ha. Du kan exempelvis jobba med dämpade färger eller pasteller. Att ha rätt möbler som lirar ihop med konsten är också viktigt. Exempelvis är det perfekt att investera i en snygg mediabänk där du kan ställa dina älskade konstföremål. Att ha en sådan bänk som du kan ha tv:n på men ändå skapa stilleben på sidorna är perfekt och snyggt. Det finns en mängd olika typer av mediabänkar och det finns garanterat en som passar din stil och smak.

Matcha tonerna i rummet

Om du har konst som är mer åt det harmoniska och lugna hållet framhävs den bättre om det är en färg på väggen. Om du sedan väljer en svart ram med en passepartout kommer motivet att framhävas ännu mer. Det ger även en fin balans till rummet. Om du har mer färgstark konst kan det bästa vara att ha vita väggar. Ett tips är att du utgår från en poster eller en tavla när du ska färgsätta ett rum. Att sedan plocka upp de tonerna i mattan, andra textilier och inredningsdetaljer ger en harmonisk helhet. Om du håller en gemensam linje på all konst som du har i rummet kommer den inte att konkurrera ut varandra. De kommer istället att lyfta rummet tillsammans.

Planera ordentligt

När du ska hänga upp konst ska du innan fundera på vad du vill åstadkomma. Konst kan sättas på olika sätt beroende på hur hög takhöjd du har. Det kan vara en bra idé att försöka testa olika konstellationer innan du hänger upp allt. Om du ska göra en tavelvägg är det en bra idé att ha en gemensam nämnare. Det kan till exempel vara färgen. Att göra en tavelvägg är perfekt om du har mycket konst som du vill ha i samma rum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *