Att ha olika tavelramar i inredningen är trendigare än någonsin. Du kan pryda dina väggar med vackra konstverk, färgstarka motiv och personliga bilder. Att inreda med konst är egentligen ingen ny företeelse, men tavlor och konstverk har fått ett stort uppsving på senare tid. Mycket beror nog på den trendiga och omtyckta tavelväggen.

Tänk på vilken ram du väljer

Det finns egentligen inga rätt eller fel när det handlar om att inreda med konst och olika tavelramar. För att få till en bra helhet och ett bra intryck är det dock bra om väggfärgen går igen i motivet eller tavelramen. Vilken ram du väljer till ditt konstverk påverkar hur motivet presenteras. Om du vill framhäva motivet så att det står i fokus ska du helst välja en ljus ram. Då tar nämligen inte ramen över för mycket. Om du vill skapa kontraster är en svart ram det bästa. Om du dessutom har ett svartvitt motiv blir det extra bra med en svart ram. Om du vill att rummet ska andas harmoni med en personlig känsla ska du satsa på att skapa stilleben som är välarrangerade. Om du kombinerar tavlor med dina bästa inredningsobjekt kan du få ett väldigt unikt intryck. Tänk på hur sammanhållningen mellan objekten i ditt stilleben är för att få en så bra helhet som möjligt. Att skapa en helhet är perfekt om du vill framhäva din konst som du har på väggen. När du inreder med konst är det bra att tänka på hur ljuset faller i rummet. Ljus kan hjälpa till att framhäva ett motiv.

Konsttrender

Det finns såklart trender för konst och tavlor. Du kan ta inspiration från de aktuella trenderna när du ska inreda och välja konst. Jordnära nyanser men framförallt beige är trendigt 2021. Det syns även influenser från både 60- och 70-talet. Tänk på att när du ska köpa konst ska du bara köpa sådant som tilltalar dig och som du kan tänka dig att ha i flera år. Köp inget bara för att det är trendigt. Om du har ljusa väggar spelar det i stort sett ingen roll vilken konst du väljer att sätta upp, inget konstverk kommer då att ha fel färg. Om du inte har råd med den konst som du tänkt dig, kan du alltid skapa dina egna konstverk i väntan på att du har sparat ihop tillräckligt med pengar. Egen designad konst är aldrig fel och egna konstverk om något sätter en personlig prägel på din inredning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *