Sverige har idag många stilsäkra, Idérika och formsäkra kvinnliga designers som är fulla av talang.

Att kvinnliga formgivare blivit så populära både i Sverige och internationellt är ett gott betyg för svensk design och utbildning.

Monica Förster är en mångfaldigt prisbelönad formgivare som använder nya och spännande tekniker och material. Hennes stol ”Sana” vann i Tyskland ”The Iconic Award 2019”.

Inom textilformgivning och glas har Lena Bergström rönt många och stora framgångar. Lena har varit ansvarig designer för många omtyckta glasprodukter för Kosta Boda samt Orrefors.

Eva Schildt har uppmärksammats i både Sverige och internationellt för sin utmärkta design av textilier, möbler och ljusstakar.

Nina Jobs är en industriell designer som har arbetat världen över för företag såsom Helland, Ikea, Askul, Fogia, Kinnastad, Svenskt Tenn, Skandiform, Nola, MoMa, Voice of Uniqolo samt SMD och är en prisbelönad designer.

Den populära och omtyckta vasen ”Dagg” skapades för Svenskt Tenn av Carina Seth Andersson som även designat ”Kotte” samt ”Stubbe” i samma serie. Inspirationen har Carina hämtat från vår vackra nordiska natur. Carina har arbetat i flera företag såsom Fogia, Skurf och Marimekko där hon har skapat vacker design av keramik och glas.

Carinas enkla samt tidlösa verk har ställts ut i museer samt gallerier i hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *